Mums-Mums!

 
 
Färdig köpta mums mums är ju nästan allas favorit, de kallas även för kokostoppar, gräddbullar. You name it! Men det inte många vet är att de faktist är väldigt enkelt att göra egna. Och de blir exakt lika goda, om inte godare! Gör ett försök, ni kommer bli positivt överraskade! Detta receptet hittade jag hos fantastiskt duktiga Lindasbakskola (länk)
 
Ingredienser:
 
 
  • 4,5 dl Socker
  • 3/4 dl Florsocker
  • 1 äggvita
  • 1,5 dl Kokhett vatten
  • 1,5 dl Kallt vatten
  • 1,5 msk Gelatinpulver
  • ca 30st smörgåsrån
  • 400-500g choklad (gärna mörk)
  • 1-2 msk olja
Gör så här:
  1. Börja med att stansa ut rundlar av smörgåsrånet med hjälp utav en pepparkaksform eller ett glas. Jag fick ut 2 st per smörgåsrån.
  2. Blanda socker, florsocker, äggvita ch det kalla vattnet i en bunke. 
  3. Lös upp gelatinpulvret i en skål med det kokheta vattnet.
  4. Häll gelatinblandningen i bunken med äggmassan och vispa kraftig i en köksassistent eller med en elvisp tills det har blivit vitt och fluffigt.
  5. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut små toppar på rundlarna du stansade ut och ställ i frysen i ca 1 timme.
  6. Smält chokladen över ett vattenbad och rör i oljan tills slät.
  7. Doppa mums-mums topparna du har spritsat ut i chokladen och låt överflödig choklad rinna av, ställ sedan för att stelna. Vill man ha kokos på sina mums-mums så strör man lite över innan chokladen har hunnit stelna. 
  8. Förvara i kylskåp i en burk med lock.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: