Budapest tårta

 
 
Botten:
  • 75g Ägvgvita
  • 135g Socker
  • 90g finrivna nötter (Hasselnötter, mandlar osv)
  • 12g Marsanpulver (vaniljkräm pulver)
Fyllning:
  • Vispgrädde
  • Valfri frukt (Jordgubbar, mandariner, bär)
Gör så här:
  1. Vispa äggvitan i en fettfri bunke (ej plast) till ett skum
  2. Vispa ner 3/4 delar av sockret på medel hastighet tills en fluffig maräng, Vispa sedan i resterande socker på låg hastighet.
  3. Blanda de rivna nötterna och marsanpulvret i en skål, och vänd sedan försiktigt ner i marängen.
  4. Fyll en spritspåse med marängen och spritsa ut små längder bredvid varandra på en plåt med papper. Storlek beror på hur stor du vill ha tårtan, men ca 20x20 cm brukar vara lagom. Till min tårta använde jag mig av 3st bottnar så då får man spritsa ut 3st på plåten/plåtarna.
  5. Grädda i ugnen på 190c i ca 12-15min , den ska bli lite gyllenbrun.
  6. När bottnarna svalnat så är det bara att bre på lite grädde på första botten och lägga på valfri fruk/bär Lägg på en till botten och gör samma. Slutligen lägger du på den tredje botten och den kan du dekorera hur du vill. Jag har smält lite choklad och ringlat över samt pudrat med lite florsocker, spritsade en bård av grädde och la på lite jordgubbar :)
  7. Serveras gärna direkt då bottnarna blir mjukare ju längre de får stå pga grädden.  
TIPS: Man kan med fördel göra bottnarna i förväg, och när gästerna kommer är det bara att snabbt vispa upp lite grädde och sätta ihop tårtan på ett kick.
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Caroline

Vilken vacker tårta, den ser jättegod ut.

Svar: Tusen tack =) <3
mycakejoy.blogg.se

2017-03-14 @ 23:28:45
URL: http://ironheart.blogg.se
Postat av: Anita

Så fin :D

Svar: Tack fina du :)
mycakejoy.blogg.se

2017-03-15 @ 08:34:19
URL: http://siliiins.blogg.se/
Postat av: Anonym

Den var mycket god 😘

Svar: Vad kul att höra =D <3
mycakejoy.blogg.se

2017-04-07 @ 00:29:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: