Mjölkchoklad pannacotta
Häromdagen var jag sugen på något sött, så slängde ihop en enkel chokladpannacotta. Detta receptet räcker till 5 rejäla portioner men jag rekomenderar att antingen halvera receptet eller minska mängden per portion!
Ingredienser:
- 5 dl vispgrädde
- 150-200 g mjölk choklad (beronde på hur mycket choklad du vill att den ska smaka)
- 1,5 tsk Gelatinpulver / Vegegel
Gör så här:
- Börja med att blanda gelatinpulvret med 1,5-2 tsk vatten och låt svälla en stund. Hacka chokladen.
- Koka upp grädden i en kastrull och ta av från plattan.
- Häll i gelatinpulvret och rör om tills det löst sig.
- Rör ner chokladen i den varma grädden och rör om tills allt är smält.
- Häll upp i portionsglas och ställ i kylen för att svalna och tills den har stelnat. Kan med fördel göras i förväg kvällen innan.