Mjölkchoklad pannacotta

 
 
Häromdagen var jag sugen på något sött, så slängde ihop en enkel chokladpannacotta. Detta receptet räcker till 5 rejäla portioner men jag rekomenderar att antingen halvera receptet eller minska mängden per portion!
 
Ingredienser:
 
  • 5 dl vispgrädde
  • 150-200 g mjölk choklad (beronde på hur mycket choklad du vill att den ska smaka)
  • 1,5 tsk Gelatinpulver / Vegegel
 
Gör så här:
 
  1. Börja med att blanda gelatinpulvret med 1,5-2 tsk vatten och låt svälla en stund. Hacka chokladen.
  2. Koka upp grädden i en kastrull och ta av från plattan.
  3. Häll i gelatinpulvret och rör om tills det löst sig.
  4. Rör ner chokladen i den varma grädden och rör om tills allt är smält.
  5. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen för att svalna och tills den har stelnat. Kan med fördel göras i förväg kvällen innan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: