Snickerskladdkaka

 
 
Alltså denna kakan!! Finner inga ord om hur god den är, väldigt mäktig... Men såååå god! Smakar precis som snickers och en bit sån här med en kopp kaffe är helt oslagbart!  (dock var jag lite slarvig och höll inte koll på när kakan var i ugnen och råkade den grädda liiiiite för länge, hade velat ha den lsådär perfekt kladdig)
 
 
Chokladsmet:
  • 150 g Smör
  • 3 dl Socker
  • 3 Ägg
  • 1 dl kakao
  • 2 dl Mjöl
  • 1 tsk Salt
 
Vit Nougat:
  • 1 äggvita
  • 2 dl socker
  • 1/4 vatten
  • 1/2 dl Ljus sirap
Övrigt:
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 250 g jordnötter
  • 300 g Choklad
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen 175c.
  2. Smeten: Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Rör ner resten av ingredienserna.
  3. Häll smeten i en bröad springform på ca 24cm, Grädda i ca 20min (beroende på ugn) Håll koll! Låt svalna.
  4. Vit Nougat: Vispa äggvitan till ett fast skum i en rostfri bunke.
  5. Koka upp socker, sirap och vatten i en kastrull tills det nått 150c eller klarar kulprovet. Det går fort!
  6. När den nått rätt temperatur så häll i en fin stråle i bunken med äggvitan och vispa på hög hastighet. Vispa någon minut tills nougaten blir tjockare och lite seg i konsistensen. Bre ut nougaten på kakan.
  7. Vispa den karamelliserade mjölken så att den blir lite fluffigare och blanda i jordnötterna, bre ut över nougaten. Ställ i kylen.
  8. Smält chokladen över ett vattenbad och häll sedan över kakan. Låt stelna i kylen.
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: